Serious GamingSerious Gaming

Serious games gebruiken spelbeleving om bewustwording en verandering van houding en gedrag te bewerkstelligen, waarbij de gebruiker in een veilige omgeving kan experimenteren en fouten mag maken. Het is een virtueel trainingsveld, learning by doing!

IJsfontein zet serious games in als communicatie- en opleidingstool en is uw strategisch partner bij de implementatie van serious games in uw organisatie. Wij volgen een integrale aanpak en bieden de volgende diensten:
– Strategie en advies
– Ontwerp en productie op maat
– Implementatie en communicatie


Serious games in de zorg
In de zorg nemen Serious Games een steeds belangrijkere plaats in. Dit gebeurt zowel in de professionalisering van personeel als met de behandeling van cliƫnten. Doordat games gericht zijn op intrinsieke motivatie, is de speler meer betrokken en daardoor langer en intensiever met de stof bezig dan met traditionele middelen. Games kunnen breed worden ingezet voor bijvoorbeeld gedragsverandering, educatie of training.

IJsfontein biedt uw bedrijf effectieve simulaties ter ondersteuning van uw leerwensen. Door de afstand tussen leeromgeving en praktijk zo klein mogelijk te maken zijn onze simulaties een enorme toegevoegde waarde voor uw organisatie.

Door de samenwerking met Neovision, die ervaring heeft met trainingen op het gebied van organisatie- en persoonlijke ontwikkeling, bieden wij u simulaties aan die uitgerust zijn met de nieuwste tools om vaardigheden te leren verbeteren.